Här möts vi för en bättre framtid

Verket är en plats för alla. Här spelar gränser ingen roll. Här möts människor oavsett bakgrund och nya insikter skapas, tankar påbörjas och saker sätts i rullning. På Verket skapar vi en bättre framtid.

Vi vet att omväxling förnöjer och förhöjer ditt arbete. På Verket får du en tillfällig och spännande arbetsplats. Varje onsdag kan du flytta ditt kontor till oss och arbeta i en miljö som du annars inte skulle ha tillgång till. Här kommer du träffa andra personer som har precis samma goda inställning till utveckling som du.

Varför inte stanna lite längre än en dag? Kvällen är till för att njutas av och nu finns ett kulturhus i centrala Östersund som erbjuder just det. Då och då får vi besök från artister, föreläsare, konstnärer och andra innovativa människor. Håll koll på vår evenemangskalender för att vara först med nyheterna!

Innanförskaps-
akademin utvecklar Östersund

På Verket bor Innanförskapsakademin, IA, som genom olika praktik- och kunskapsprogram banar väg för att kompetent arbetskraft och arbetsgivare ska hitta varandra. Syftet med IA är att ta tillvara kunskap, förebygga utanförskap och skapa tillväxt. Genom våra program kommer unga och nyanlända in på arbetsmarknaden och de företag som deltar utvecklas och får ny kompetens. IA hjälper till att skapa ett Östersund där alla kan bo, arbeta och leva gott tillsammans.

LÄR MIG MER OM IA

Boka din konferens här

Har du många kollegor som alla vill ses samtidigt? Eller är ni en mindre grupp som vill träffas utanför kontoret? På Verket finns både den stora scenen för större event och mindre mötesrum för den lite mindre konferensen. Kanske en mix av båda kan vara intressant? Vi har all teknisk utrustning som krävs för en bra konferens.

Läs mer här eller hör av dig så pratar vi mer!

JAG VILL VETA MER

Minns du Saga, After Eight & Huset?

Prästgatan 50 där Verket håller hus idag har en lång historia som startade 1943 när Biograf Saga premiäröppnade sin salong med plats för 500 biobesökare. I inredning designad av NK kunde de första besökarna se Gary Cooper som krigshjälten “Sergeant York”. I drygt 40 år rullade filmerna på Saga. Under årens lopp visades bland annat “Robin Hood”, “Woodstock”, “Bullitt” “Dunderklumpen” och “A clockwork orange”.

1984 stängde biografen, men året därpå öppnade showkrogen After Eight i de tidigare biosalongerna. En stor scen byggdes för dansorkestrar och de bokade artister som Sylvia Vrethammar och Lill-Babs. After Eight övergick sedan till att bli nattklubb och efter det har många andra nattklubbar huserat i lokalerna. Minns du Saga, Emporio eller Huset?

Många celebriteter har haft sina spelningar på Saga och After Eight. Här gjorde Ted Gärdestad sin sista spelning i Östersund, innan han gick bort 1997. Andra kända namn som spelat här under 1980- och 1990-talet är Orup, Dio, Ian Gillian, Peter Le Marc, Nazareth, Lolita Pop, W.A.S.P, Trance Dance med flera.  

På gång på Verket

Det är i Verkets kalender det först händer. Välkommen på drop-in måndag, öppen onsdag eller kvällsevenemang!

VISA MIG MER